Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya Akgün Köyünü Ziyaret Etti

Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya Akgün Köyünü Ziyaret Etti
Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya geçtigimiz Pazar günü Akgün köyü halkına ziyarette bulundu.
Milletvekili Av.Ali Özkaya Akgün köyü halkına neden evet denilmesi gerektigini anlattı ve kapalı sulama sistemi hakknıda bilgiler verdi. Av.Ali Özkaya yaptıgı konuşmada şu ifadeleri kullandı;’’ Değerli büyüklerim değerli hemşerilerim öncelikle bölgemizdeki sorunları konuşalım. Bölgemizdeki kapalı devre sulama sistemi ile ilgili rehabilitasyon ihalelerinin %10 bölgedeki halkın karsılama kaydıyla yapılıyor ancak eski tesisi 40 yıldır kullanıyorsa bunları devlet su işleri yeniden yapacak ve işletmeye başlayacak.Bu bölge bir enerji üssü haline gelecek.Rüzgar santrali kuruldu çalışıyor şuanda Türkiye’nin en büyük ikinci rüzgar santrali burada.Enerjinin her çeşidi şuanda bölgemizde mevcut.’’ dedi.
Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya Dinar’a bağlı köylere gerçekleştirdiği ziyaret programında 16 Nisan 2017’de yapıalcak olan referandumda halkın neden evet demesi gerektiğini anlattı.
Milletin her zaman en doğru kararı vereceğine sonuna kadar inandığını da belirten Özkaya konuşmasında şu cümlelere yer verdi, “Şimdi bize anayasayı neden değiştiriyorunuz? Zamanı mıydı? diyorlar. Biz de tam zamanı olduğunu aziz milletimize anlatmaya devam ediyoruz. Anayasayı değiştirmek için 330 milletvekili olması şarttı. Önceden uzlaşma komisyonu kurulmuş ve 60 maddede anlaşılmıştı. Ancak CHP bu konuda su koyvermişti. İleriki zamanda ise 7 Haziran ve 15 Temmuz dönemini yaşadık. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli bizim önerdiğimiz yeni anayasayı görmek istedi ve süreç başladı. 2 Parti teklifi meclise getirdi. Gerekli önerileri yaptık. Ben kendi adıma düşüncelerimi 10 sayfa yazarak sundum. Şimdi bu sistemi neden istiyoruz? herkesin merakla beklediği konu bu. İşin özü Cumhuriyettir. 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ettik. Cumhuriyet milletin kendini yönetecekleri kişileri kendisinin seçtiği bir yönetim şeklidir. 1023’ten 1950’ye kadar tek parti olarak seçim yapılıyordu. CHP 1950’ye kadar bu toplumun temel değerlerine karşı bir savaş açtı. Türkçe ezan okutuldu. Sonra 1948 de imam Hatip okullarını açtılar. Sonra seçimle Menderes geldi ve memlekete çok hizmetleri oldu. 10 yıl boyunca ülkemiz kalkındı. Ancak CHP zihniyeti Menderes’i darbe ile devirdi. Bundan sonra oturdular kendilerine göre yeni bir anayasa yaptılar. Bu anayasa ile kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak istediler. Bunun dışında devletin diğer kurumlarını da aldılar. 80’de yeniden bir darbe oldu. 82 anayasası yapıldı. Bu sefer Cumhurbaşkanı tam tam yetkili ancak sıfır sorumluluk haline dönüştürüldü. Sadece vatana ihanet suçundan yargılanabiliyordu. Biz şu an bu olumsuz şartlarda olan anayasayı değiştiriyoruz” dedi.
20 Mart 2017 Pazartesi 19.54