Yapağılı Balık Kooperatifi Bölgenin Yüz Akıdır

  • 15 Eylül 2023
  • 52 kez görüntülendi.
Yapağılı Balık Kooperatifi Bölgenin Yüz Akıdır
REKLAM ALANI

Yapağılı Balık Kooperatifi Bölgenin Yüz Akıdır

ORKÖY Projesi kapsamında Dinar Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı S.S. Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Alabalık Üretme ve İşletme Tesisi Modernizasyon Projesinin yapımı devam eden alabalık havuzları Bölge Müdürü Rifat Ataş ve beraberindeki teknik heyet tarafından yerinde incelendi.

#ORKÖY destekli projenin hayata geçmesiyle orman köylümüzün gelir düzeyi arttırılacak böylelikle ülke ekonomisin büyümesine de katkı sağlanacaktır” denildi.

REKLAM ALANI

Burada yapılan yeni balık havuzları hakkında bazı bilgiler veren Kooperatif Başkanı İbrahim Demirayak, “Bu bölgeyi biz daha önce kullanıyorduk. Ancak topraktan olduğu için yılın belirli aylarında kullanabiliyorduk. Şimdi bu havuzlar 12 ay kullanılmaya başlanılacak. Balık üretiminde en kıymetli olan oksijendir. O yüzden burası en azından 70-80 ton üretim sağlayacaktır. Biz her zaman söylüyoruz bu tesis orman teşkilatının, ORKÖY’ün ve Yapağılı köyü halkının onuru ve gururudur. Burası bittikten sonra fazla istihdam milli ekonomiye daha fazla katkı sunacaktır. Bizim kooperatifimiz başarılı, istikrarlı, 1994 yılından beri üstüne koya koya bugünlere gelmiştir. Biz her zaman kendimize güveniyoruz. Yönetim kurulumuz köylülerimiz olarak bu işe dört elle sarıldık” dedi.

Havuzların yapım ihalesini alarak işe başlayan Safin Denizcilik İnşaat ve sanayi tic. Ltd. şti sahibi Hakan Üren, çalışmaların son derece güzel gittiğini, havuzun alt beton atma işlemlerinin tamamlandığını ve 2 hafta gibi bir sürede ise işi bitirerek teslim edeceklerini söyledi.

  

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ