MUHTAR ADAYI BARIŞ USLU’DAN SAĞLIK OCAĞI GİRİŞİMİ

  • 29 Eylül 2023
  • 52 kez görüntülendi.
MUHTAR ADAYI BARIŞ USLU’DAN SAĞLIK OCAĞI GİRİŞİMİ
REKLAM ALANI

MUHTAR ADAYI BARIŞ USLU’DAN SAĞLIK OCAĞI GİRİŞİMİ

Dinar’a Fatih Mahallesi Muhtar Adayı Belediye Personeli Barış Uslu mahallesine Aile Sağlığı Merkezi yapılması için gerekli girişimlerde bulundu. Muhtar adayı önce CİMER’e başvuru yaparak bu eksikliğin giderilmesini talep etti. Vermiş olduğu dilekçesinde şu bilgiler yer aldı, “Afyonkarahisar Dinar Fatih Mahallesi sakiniyim. Mahallemiz TOKİ tarafından yapılan yaklaşık 2000 konuttan ve 9000 kişiden oluşan bir mahalledir. Mahallemizde cami, ilkokul, ortaokul, lise ve 2 adet alış-veriş merkezi bulunmaktadır. Mahallemiz Dinar ilçemizin en çok nüfus barındıran bir mahallesi olduğu gibi TOKİ tarafından yapıldığı için sosyal açıdan düşük ve orta gelirli vatandaşlarımız ikamet etmektedir. Mahallemizde sağlık ocağı bulunmamaktadır. En yakın sağlık ocağı mahallemize 3 km’dir. Ayrıca mahallemiz yüksek bir rakımda yapıldığından yaşlı, engelli vatandaşlarımız ulaşım sorunu ile ekonomik açıdan da vatandaşlarımız zorlanmaktadır.

Sayın Valim mahallemizde sağlık ocağı yapılabilecek alanlar mevcuttur. Sizlerin de destek ve takipleriniz, il sağlık müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımıza yerinde ve etkin bir sağlık hizmeti sunulabilmesi için Fatih Mahallemize sağlık ocağı yapılarak açılması konusunda çalışmaların yapılmasını tüm mahalle sakinlerimiz adına sizlerden arz ediyor saygılar sunuyorum”

REKLAM ALANI

 

 

Uslu’nun bu girişiminden sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi aracılığıyla Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ve Dinar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen cevap da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Orta Vadeli Projeler Kapsamında belirtilen bölgede aile sağlığı merkezi kurulması planlanmıştır” şeklinde cevap geldi.

 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ