DİNAR ŞAİR VE YAZARLAR DERNEĞİ AHDE VEFA PROĞRAMINI 9. SI YAPILDI

  • 09 Kasım 2023
  • 24 kez görüntülendi.
DİNAR ŞAİR VE YAZARLAR DERNEĞİ  AHDE VEFA PROĞRAMINI 9. SI YAPILDI
REKLAM ALANI

DİNAR ŞAİR VE YAZARLAR DERNEĞİ

AHDE VEFA PROĞRAMINI 9. SI YAPILDI

 

REKLAM ALANI

ALİ ALPAN-M.SAİT ALAŞ-REFİK KAPLAN-MEHMET ÖZCAN- ve ABDURAHMAN ERTÜRK’ ONURLANDIRILDI

 

Dinar Yazarlar Şairler Kültür Derneğince dernek üyeleri için düzenlenen AHDE VEFA programının 9.SU dernek binasında yapıldı. En yaşlı üyeden başlayıp genç üyeye doğru yapılan bu programda Ahde Vefa bu sefer aynı doğumlu 9 üyeye yapıldı.

Dernek başkanımız Yaşar Sağlam tarafından düzenlenen program gündemi ve duyurusu derneğe kayıtlı üyelere mesajla bildirildi. Ayrıca internet ve Belediye yayın organıyla ilan edilerek ilgilenenlere duyuruldu. AHDE VEFA PROĞRAMI 08.11.2023 saat14 de dernek binasında derneğimiz üyelerinden ALİ ALPAN-M.SAİT ALAŞ-REFİK KAPLAN-MEHMET ÖZCAN- ve ABDURAHMAN ERTÜRK’ üyelerimiz için yapıldı. Etkinliğe Emekli öğretmen şair ve yazar üyelerimiz haricinde derneğimize gönül verenlerin katıldığı görüldü.

Dernek binasında yapılan programa derneğimiz üyeleri yanında Dinar Türk Ocakları Başkanı Tuncay Yıldız’ın her toplantımıza gelmesi bizleri memnun bıraktı, Dinarın Müzik üstatları Abidin Soytürk, Yakup Sarı Ve Raif Öztürk üçlüsünün sazları ve sözleriyle verdikleri müzik ziyafeti yazar ve şairleri coşturup neşelendirdi.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Dernek başkanı Yaşar Sağlam’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra toplantı idaresini emekli öğretmen Şair-Yazar Dede Cihan üstlendi ve toplantıyı sonuna kadar ara sıra söylediği güzel şiirleriyle idare etti;

İlk ahde vefa töreni Ali Alpan ve M.Sait Alaş ’üyelerimize yapılarak kendilerine verilen söz hakkında kısa özgeçmişlerini ve nasıl şair olduklarını anlatarak yazarlar onlar için şiirler okudular ve Dede Cihan kendilerine belgelerini ve hediyelerini vermek üzere Akrostiş şiir yazarı ve Araştırmacı yazar Ayhan Kalkanı davet etti. Yazar Kalkan her iki üye arkadaşını kutlayarak sağlıklı yıllar ve yazarlıklarının devamını dileyerek onları kutladı. Şair Süleyman Uysal okuduğu şiirinden sonra Abdurahman Ertürk ve Mehmet Özcan’a Hediye ve belgesini Türk Ocakları Başkanımız Tuncay Yıldız verdi. Yıldız her iki üyeti de kutlayarak böyle bir etkinliği yapmayı planlayan Şair ve Yazarlar Kültür Derneği Başkanımız Yaşar Sağlamı içtenlikle kutluyor başarılar diliyorum dedi. Başkanımız üyemizden şiir okumak isteyen veya söz almak isteyenler buyursun diye davet etti. Hasan Alpars ve Mehmet Özcan karşılıklı atışmalı yazdıkları şiirlerini okuyarak dinleyenleri hayran bırakıp güldürdüler.

Ozanlarımız şairler için sevdiği türküleri ve bestesiyle programa renk kattı. Son şiirinin Akrostiş Şiir olarak yazdığım şiirimi ben okuduktan sonra, Toplantı amiri Dede Cihan Kapanış konuşmasını yapmak için sözü Dernek Başkanımız Yaşar Sağlama verdi.Başkan Sağlam toplantının amacını kısaca anlatarak son üyemize kadar devam edecek dedi ve Başkan yardımcısı Mehmet Özcan tarafından verilen ikramlar sonrası Program bitişinde gelecek ay yeni bir programla başka üyemiz için toplanacağız bu etkinliğe mazereti olduğu için üyemiz Refik Kaplan katılamadığı için özür dileyip teşekkür etti. Hepinize bende ayrı ayrı teşekkür ederim’ diyen başkan SAĞLAM topluca hatıra fotoğrafı çektirildi ve vedalaşıldı.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ