Vali Yiğitbaşı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

  • 30 Ağustos 2023
  • 35 kez görüntülendi.
Vali Yiğitbaşı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
REKLAM ALANI
Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük zaferlerinden biri olan Büyük Taarruz’un 101. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Her türlü zorluk ve meşakkat içinde vatan topraklarını müdafaa ederek ve amansız bir saldırıyı zafere dönüştürerek bugünü bizlere bayram olarak yaşatan aziz şehitlerimize selam olsun. Bayramımız kutlu olsun.
Büyük Taarruz, milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna gösterdiği fedakârlık, cesaret ve azmin unutulmaz bir destanıdır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde, vatanımızı işgale kalkışan emperyalist güçlere karşı verilen bu mücadele, milletimizin inancı ve kararlılığının ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.
Afyonkarahisar, bu büyük mücadelenin en çetrefilli cephelerinden biri olmuş ve aziz milletimizin azimkarane tavrıyla düşmana geçit vermemiştir. Kurtkaya’da, Kocatepe’de ve Zafertepe’de cereyan eden çarpışmalar hem şehrimizin belleğinde unutulmayacak bir kimliğe bürünmüş hem de Afyonkarahisar’ın “Zaferin Şehri” olarak tarihe geçmesine vesile olmuştur.
Bugün, Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümünde, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla gösterdiği bu büyük direnişi anıyoruz. O günlerde olduğu gibi bugün de millet olarak bir aradayız, geleceğimize olan inancımızı hiç yitirmeden aynı azim ve kararlılıkla ilerliyoruz.
Bu büyük zaferin bize öğrettiği en önemli değerlerden biri, birlik ve beraberliğimizin ne kadar kıymetli olduğudur. Büyük Taarruz’un kazanılmasında yer alan her birey, her köy, her şehir, birer kahramanlık destanı yazmıştır. Tarihin derinliklerine uzanan şanlı geçmişimizden ve ecdadımızın gösterdiği mücadele azminden ilham alarak şüheda kanlarıyla sulanmış bu mukaddes emanete sadakatle sahip çıkmak, bizim en büyük sorumluluğumuzdur.
Sevgili Hemşehrilerim, 
Bugün sadece bir zaferi değil, aynı zamanda istiklal ve hürriyetimizi pekiştiriyoruz. Büyük Taarruz’un 101. yılında, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için çalışmaya, birbirimize kenetlenmeye devam edeceğiz. Geleceğimizi, vatan uğruna mücadele eden gazilerimiz ve bu uğurda canlarını feda etmiş şehitlerimizin ülküleri üzerine inşâ ediyoruz.
Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zafer için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümünü kutlarken, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ