DİNAR’DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

  • 19 Ekim 2023
  • 59 kez görüntülendi.
DİNAR’DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
REKLAM ALANI

KAYMAKAM DURU: “NERDE BİR OCAK TÜTMÜYORSA BİZE BİLDİRİN”

Dinar İlçe Kaymakamı Kemal Duru Dinar ve köylerinde nerede bir ocak tütmüyorsa, özellikle maddi olarak sıkıntısı olan kim var ise muhtarlar tarafından kaymakamlığa bildirmelerini istedi.

19 Ekim Muhtarlar gününde konuşan Duru muhtarlık makamının önemine değinerek milli birlik ve beraberlikten bahsetti.

19 Ekim Muhtarlar Günü programı Dinar’da yapıldı. Dinar Cumhuriyet Meydanı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Törene, Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat,  AK Parti Dinar İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Şahin, İYİ Parti İlçe Başkanı Orhan Kürkçü, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Veli Özcan, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Çelenk koyma programında konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı ve İstasyon Mahallesi Muhtarı Mehmet Gürpınar, “Muhtarlık müessesesi ilk olarak Osmanlı Padişahı İkinci Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 günü faaliyetlerine başlamıştır. Yıllardır da hizmet makamı olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Muhtarlarımız yerel demokrasinin örneğini temsil etmektedir. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Seçimle göreve gelen muhtarlarımız, vatandaşlarımızın kendilerine inanmasıyla göreve gelmektedir. Vatandaşlarımıza göre en makbul muhtar ise kendilerine ve mahallelerine en iyi hizmet eden muhtardır. Amacımız mahallerimizdeki halkımıza hizmet etmektir. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI BİZE BİLDİRİN

DİNAR İlçe Kaymakamı Kemal Duru muhtarlar gününde gerçekleştirdiği konuşmasında halkın sorunlarını kaymakamlığa bildirmelerini istedi. Özellikle maddi sıkıntı çeken vatandaşların tespit edilmesi konusunda muhtarların çok büyük bir önem arz ettiğini de kaydeden kaymakam Duru şöyle devam etti, “Türk idari yapımızda bir inancımız var biz bu inancı HZ. Ömer ile ilişkilendiriyoruz. HZ Ömer diyorki; ‘Dağdaki kuzuyu kurt kapsa benden biliniz’ yani burada yöneticiliğin vebalinin çok ağır olduğundan bahsediyor. Kıymetli muhtarlarımız hangi evde bir ocak tütmüyorsa bunları bize bildirmeli. Bildirmeli ki bizlerin de vicdanı rahat olmadı. Milli birlik ve beraberliğimizi bir birimizi düşünerek sağlayacağız. Bu noktada muhtarlar hem devletin temsilcisi hem de milletin temsilcisi olarak görevlerini yapıyor” şeklinde konuştu.   

Muhtarlar törenin ardından Kaymakam Kemal Duru’yu kaymakamlık toplantı salonunda, Belediye Başkanı Nihat Sarı’yı da belediye meclis toplantı salonunda ziyaret etti. Ziyarette Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gürpınar, tüm muhtarlar adına hem Kaymakam Duru’ya hem de Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya teşekkür etti.  Kaymakam Duru ve Belediye Başkanı Sarı muhtarların günlerini kutladı.

 

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ