MURAT Orhan 5 Yıl İçerisinde Bir Kez Bile Durmadı

  • 10 Kasım 2023
  • 59 kez görüntülendi.
MURAT Orhan 5 Yıl İçerisinde Bir Kez Bile Durmadı
REKLAM ALANI

MURAT Orhan 5 Yıl İçerisinde Bir Kez Bile Durmadı

Afyonkarahisar’ın en başarılı İl Genel Meclis Üyeleri (İGM) arasında gösterilen Dinar’ın ve köylerinin tüm sorunlarını bizzat kendisi giderek yerinde tespit eden, bölge halkı ve muhtarlarla konuşan İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Orhan 5 yılda başardığı projelerin üstüne yerel seçimlerin de yaklaşmasıyla son kez Dinar için projelerini meclise sundu.

Tam 38 adet köy sorunlarına bir kez daha parmak basan dilekçe halinde Afyon İGM’ye sunan Murat Orhan’ı halkta tebrik etti.  1 Katrilyon 220 Bin TL’lik yeni dönem bütçe için Dinar adına bir şeyler koparma derdinden başka bir fikri olmayan Orhan’a ilçe halkı aynı zamanda teşekkür etti.

REKLAM ALANI

İŞTE MURAT ORHAN’IN 5 YILLIK DÖNEMDE MECLİSE SUNDUĞU SON DİLEKÇESİ

Dinar ilçemize bağlı Afşar köyünü ikiye bölen dere yatağı projesi hazır söylemine rağmen uygulama yapılmadı.

Dinar ilçemize bağlı Afşar köyü ile Sandıklı’ya bağlı Yenibelkavak köyü arasındaki yol yatırım kararı kapsamına alınmasına rağmen yapılmadı.

Akçaköy ile Uluköy arasındaki yaklaşık 1KM yol sıcak asfalt yatırım kararı alınmasına rağmen yapılmadı

Akçaköy içme suyu deposu 50 ton kapasitedir. Mevcut hali ihtiyaca cevap vermemektedir. Ek 50 tonluk içme suyu deposu yapılması istenmektedir.

Akpınarlı köyünü ikiye bölen dere yatağı dağdan gelen sel suları ile büyük tehdit oluşturmaktadır. Dere yatağının ıslah edilerek tehlikenin giderilmesi gerekmektedir.

Akpınarlı köyü içme suyu deposu dere yatağına yakın olduğundan her yağmur yağdığında oluşan sel suları içme suyuna karışarak halk sağlığını tehdit etmektedir. Gerekli önlemin alınması istenmektedir.

Bademli köyü 3 mahalleden oluşmaktadır. Köy girişini ilgilendiren iki mahallenin yaklaşık 2 km yolu sıcak asfalt yapılması istenmektedir.

Dinar’a bağlı Tekin köyünün içme suyu deposu 50 tonluktur yetersiz geldiği için 50 ton ek depo yapılması istenmektedir. Ayrıca yukarı köybitişinden yaklaşık 300 metre sıcak asfalt yapılması gerekmektedir.

Karataş köyü ile çöl ovasındaki bağlantı yolu olan Akpınarlı köyü yolu ağır geçen kış şartlarından dolayı bozulmuştur. Mevcut yolun satih kaplama yapılması istenmektedir.

Karakuyu köyünün yeni çevre düzenlenmiş olduğu Karakuyu Gölü Park alanı her gün yüzlerce insanı ağırlamaktadır. Ama ulaşım yolu yaklaşık 1.5 km olup tozlu ve sıkıntılıdır. Mevcut yolun sıcak asfalt yapılması istenmektedir.

Bilgiç Köyü ile Palaz köyü arasındaki bağlantı yolu bozulmuştur. Mevcut yolun satih kaplama ile asfalt yapılması istenmektedir.

Pınarlı köyü ile Başmakçı yolu kavşağına kadar olan yol sorunludur sıcak asfalt yapılması istenmektedir.

Dinar ilçemize bağlı Avdan köyü yolu Çakıcı sapağından köy içine kadar dar kullanışsız ve eski bir yoldur. Mevcut yolun genişletilerek satih kaplama asfalt yapılması istenmektedir. Ayrıca köy içinden Gençali Köyü ana asfaltına kadar olan yol toprakolup kullanışsızdır. Bu yolunda satih asfalt kaplama yapılması istenmektedir.

Yelalan köyüne yeni yapılan ve mevzuata uygun 3 ev sokak lambalarının olmadığı ayrıca ev elektriklerinin olmadığını beyan etmişlerdir. Mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.

İlçemize bağlı Bağcılar köyü içme suyunu yaklaşık 60 mete kuyudan alırken suların çekilmesi ile artık suya ulaşamadıklarını ve yeni kurulmuş olan Güneş Enerji Sistemini çalıştıramadıklarını beyan ettiler. Mevcut içme suyu kuyusunun ek sondajı ile 100-150 metre derinliğe inilerek sorunun giderilmesi istenmektedir.

Belenpınar içme suyunun faturaları yüksek geldiği için GES sistemi kurulması istenmektedir.

Duman köyü saz ovası gurup yolu kapsamında sıcak asfalta kavuşmadı yeni bütçe döneminde yaklaşık 6 km ye tekabül eden sorunlu yolun sıcak asfalt yapılması istenmektedir.

Yeşilyurt köyü ile Dombay köyü arasındaki bağlantı yolu çok sıkıntılıdır. Mevcut yolun sıcak asfalt ile yapılması istenmektedir.

Çağlayan köyü ile Keklicek köyü arasındaki bağlantı yolu sıkıntılıdır. Satıh kaplama asfalt yapılması istenmektedir.

Çağlayan köyünün üst yan yol dediğimiz arazi bağlantı yolu toprakolup kullanışsızdır. Mevcut yolun satıh kaplama asfalt yapılması istenmektedir.

Bilgiç köyünün köy girişi yaklaşık 1 Km. sondaj vurulduğundan bozulmuş olup yol sorunludur. Mevcut sıkıntılı yolun satıh kaplama asfalt ile yapılması istenmektedir.

Gençali köyü içinden geçen yaklaşık 1.5 km sorunlu yol daha önce satih kaplama asfalt yatırım kararı alınmış ama bir takım mücbir sebeplerden dolayı yapılamamıştı. Mevcut yolun sorunu için yeniden yatırım programına alınması istenmektedir.

Gökçeli köyünün ana asfalt bağlantı yolu sıcak asfalt yapımı söz verilmesine rağmen yapılmadı. Önümüzdeki dönem yatırım programına alınması gerekmektedir.

Kazanpınar bağlantı yolu yaklaşık 1 km çökmek suretiyle bozulmuştur. Sorunlu yolun sıcak asfalt yapılması istenmektedir.

Kadılar köyü bağlantı yolu ve Tatarlı bağlantı yolu bozulmuştur. Sıcak asfalt yapılması istenmektedir.

Karahacıllı köyü eski ve yeni köy arasındaki yaklaşık 2km yol bozulmuştur. Bu yolun sıcak asfalt yapılması istenmektedir. Ayrıca yeni içme suyu sondajı ihalesi olan firma 70 metreden sonra işi terk etmiştir. İçme suyu sorunu köy halkını rahatsız etmeye devam etmektedir.

Yaka köyünün yaklaşık 1.5 km yolu son derece sıkıntılıdır. Mevcut yolun sıcak asfalt yapılması istenmektedir.

Yapağılı köyünün girişinden balık üretim çiftliğine kadar yol sıcak asfalt sözü verilmesine rağmen yapılmamıştır. Mevcut yolun bu dönem yatırım programına alınması istenmektedir.

Çakıcı köyünün kanalizasyon foseptik çukuru çökmüştür. Mevcut atıklar su kanalına ve dere yatağına karıştığından halk sağlığını tehdit etmektedir. Acil yeni foseptik çukurun açılması istenmektedir.

Uluköy kanalizasyon foseptik çukuru dolmuştur. Ek foseptik çukur yapılması istenmektedir.

Uluköy ve Akçaköy arasındaki 2km yol daha önce sıcak asfalt programına alınmasına rağmen yapılmamıştır. Bu dönem yapılması istenmektedir.

Yıprak köyü düğün salonu yapılma aşaması devam etmektedir. Fakat gelin odası mutfak tuvalet ve lavabosu yoktur. Eksik olan hizmetlerin yapılması istenmektedir.

Yıprak köyü ile Şuhut Balçıkhisar köyleri arasındaki yolun sat,h kaplama asfalt yapılması istenmektedir.

Körpeli köyü ile Başmakçı ilçesine bağlı Ekinlik köyü arasındaki bağlantı yolu bozuktur. Satıh kaplama asfalt yapılması istenmektedir.

Körpeli yolu ile Keçiborlu Isparta Kavak köylerini ana asfalta bağlayan 2 km yol il özel idaremiz kapsamındadır. Bu yol halen toprak yol olarak kalmıştır. Mevcut sorunlu yolun satıh kaplama asfalt yapılması istenmektedir.

Aktoprak köyünün yeni sanayi sitesinden köy içine kadar bağlantı yolu eski ve sorunludur. Ayrıca eski anayola çıkan köprü altı yolu arazi yol bağlantısı olarak kullanılmaktadır. Bu yol da son derece sorunludur. Her iki yolun da satıh kaplama asfalt yapılması gerekmektedir.

Dinar ilçemize bağlı Alacaatlı Köyüne dönülen Çobansaray sapağından Akgün köyüne bağlanan yola kadar uzanan yol sorunludur. Yolun satih kağlama asfalt yapılması istenmektedir.

Alparslan köyünde muhtar beyanına göre içme suyu normal fatura bedeli aylık 5-8 bin tl gelirken yanlış okuma gerekçesi ile altı aylık kullanım bedeli 380.00 TL faturaya dönüştürülmüş akabinde ödenmediği için mühürlenmiştir. Muhtar 2. Yedek kuyusunu faaliyete sokmuş ton başı 8 TL ye göre aylık 26-28 Bin TL içme suyu fatura bedeli toplamaktadır. 2. Kuyu içme suyu son derece sağlıksız ve denetimsiz olduğundan halk sağlığını tehdit etmektedir. Muhtar ve köy halkı ödenemeyen faturanın normalleştirilmesini makul bir faturaya çevrilmesini birinci içme suyuna dönülmesini ve acil olarak Güneş Enerji sistemi kurulmak suretiyle enerji maliyetlerinin makul seviyeye düşmesini istemektedirler.

 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ