VİCDAN TERAZİSİ

  • 25 Nisan 2023
  • 267 kez görüntülendi.
VİCDAN TERAZİSİ
REKLAM ALANI

VİCDAN TERAZİSİ

 

İnsanların sahip olması gereken özelliklerden biri de “adil” yani “adaletli” olmadır. Bizler, adil olmanın en iyi örneğini Peygamber Efendimiz’in (SAV), Hacerü’l-esved taşını yerleştirilmesi olayındaki tavrında görürüz.

REKLAM ALANI

Peki, adalet nedir?

Adalet, genel anlamda “hakkın, hak edene teslim edilmesi”dir. Bu tanımdan hareketle adaletli olma özelliğinin her insanda bulunması gerektiğini söyleyebiliriz. Bu özelliğe bakarak bir insanın ya da yapılan bir işin iyi olup olmadığını vicdan terazisinde belirleyebiliriz.

Bu girişi yaptıktan sonra şimdi, Dinar’ımza yapılan hizmetleri vicdan terazisinde tartmaya çalışalım. Tabii bunu yaparken adil olalım, terazide hile yapmayalım.

Dinar, Afyon’un ilçelerinden biridir. Şimdi, sadece Dinar’a yapılan hizmetlere bir bakalım. Aşağıda sıralanan sorulara “evet” ya da “hayır” diye cevap verelim.

-Dinar’ın bütün girişleri çift yol oldu mu?

-Dinar’a oto sanayi yapıldı mı?

-Organize sanayi faaliyette mi?

-Yoğurt Pazarı düzenlendi mi?

-Orman İşletme Müdürlüğü açıldı mı?

-Sosyal Güvenlik Müdürlüğü açıldı mı?

-Sosyal Hizmetler Müdürlüğü açıldı mı?

-Fen Lisesi açıldı mı?

-Cezaevi Müdürlüğü yenilendi mi?

-Yeni hastane açıldı mı?

-Gençlik Spor Müdürlüğü açıldı mı?

-Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü açıldı mı?

-Proje İmam Hatip Lisesi açıldı mı?

-Bilsem merkezi kuruldu mu?

-Kütüphane binası açıldı mı?

-TOKİ binaları yaptı mı?

-Dört yıllık yüksekokul açıldı mı?

-11 adet sulama barajı yapıldı mı? ( Dombay Ovası sulama projesi de planlanamaya alınmış.)

-Menderesnehri islahı 1.etabı bitti mi?

-Salı pazarı inşaatı devam ediyor mu?

-Millet bahçesi çalışmaları devam ediyor mu?

.

.

.

Diğer teşvikleri falan hiç saymıyorum. Bizim bilemediklerimizi de siz ilave edin.

Şimdi, “Ali Özkaya ilçemiz için ne yaptı?” sorusunu vicdan terazinizle tarttığınızda sonuç nedir?

Peki, ben bu soruları sorarak nereye varmak istiyorum; amacım nedir? Amacım, siyaset yapmak değil hakikate ulaşmaktır. Sizin de amacınız hakikate ulaşmaksa birlikteyiz demektir. Tabii, bir diğer amacım da oy vereceğimiz kişinin özelliklerini öğrenmeye çalışmak. Demek ki

  1. amacımız hakikate ulaşmak,
  2. amacımız ise oy vereceğimiz kişinin kişilik özelliklerini öğrenmektir.

Yöremizin vekil adayı olan Ali Özkaya, Ak Parti 1. sıradan aday oldu. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Ali Özkaya’nın geçen dönem vekiller arasında yapılan değerlendirmede “en çalışkan vekil” seçildiğini özellikle belirtmek istiyorum. Kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyorum.

Peki, oy vererek seçmek istediğiniz bir vekil adayında hangi özellikleri ararsınız? Sıraladığım aşağıdaki soruları “evet” ya da “hayır” şeklinde cevaplayınız.

1-Hâl ve hareketlerinde helal-haram çizgisine dikkat ediyor mu?

2-Toplumun sahip olduğu değerlere sahip mi, bunlara saygılı mı?

3-Adil mi?

4-Liyakat sahibi mi?

5-Vatanına ve milletine sadık mı?

6-Özü-sözü bir mi?

7-İştişareye açık mı?

8-Partisi millet aleyhinde bir ittifakta yer aldığında buna karşı çıkıp milletin lehinde tavır ortaya koyabilecek cesarete sahip mi?

Bu sorulara göre kendi yöremizden çıkan vekil adayımızı vicdan terazisine vurdunuz, hangi özelliklere sahip olduğuna baktınız. Tarafsız bir bakışla değerlendirdiğinizde aklınız ve vicdanınızın en uygun adayın Ali Özkaya olduğunu siz de göreceksiniz.

Kısaca demem o ki memleket menfaati için çalışan, üreten, eser ortaya koyan insanların önünde engel yani takoz olmamalıyız. Bunu yapanlar yani takoz olanlar, genellikle kasaba politikacısı gibi düşünürler. Böyle kişiler hesapçıdırlar, cücük akılları ile her türlü karalamayı yaparlar.

Gelin, siz kasaba politikacıları gibi düşünmeyin. Vicdan terazinizi çalıştırın, vicdan teraziniz size doğruyu ve eğriyi gösterecektir. Sadece adil olun, yeter.

Geçen dönem takoz olanlar Ali Özkaya ile o kadar uğraşmışlardı ki ne yazık ki Dinar, ilçeler arasında en düşük oy oranına sahipti.14 mayıs milletvekili seçiminde   Dinardaki bütün eserlerde pay sahibi olan ve kişilik özellikleriyle tam not alan bir vekil adayımızı  iyi bir oy oranı ile seçelim. Bu  seçimi büyük bir fırsat bilelim.

 

 

 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ