BASIN AÇIKLAMASI

  • 05 Haziran 2024
  • 247 kez görüntülendi.
BASIN AÇIKLAMASI
REKLAM ALANI

BASIN AÇIKLAMASI

Köyde ikamet eden öğrencilerimizin yararlandığı Sermaye Piyasası Kurulu Yatılı Bölge Ortaokulu(SPK YBO) Pansiyonunun kapatılması ile ilgili vatandaşlarımızdan sorular gelmesi üzerine bilgilendirme amaçlı aşağıdaki basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur.

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması kamu görevlilerinin dikkat etmesi gereken genel bir sorumluluğudur. Bu ciddi sorumluluk kapsamında tasarruf tedbirleri alınmadan önce tüm yatılı pansiyonlar, etkinliği ve verimliliği açısından incelenmiştir.

REKLAM ALANI

İlçemiz merkezinde Atatürk YBO ve SPK YBO olmak üzere 2 tane pansiyon bulunmaktadır. SPK YBO pansiyonu 50 Kız ve 50 erkek olmak üzere toplam 100 kişilik kapasiteye sahiptir. Fiilen kalan öğrenci sayısı 31 kız ve 27 erkek olmak üzere toplam 58 kişidir. Bir diğer pansiyonumuz olan Atatürk YBO pansiyonu ise 95 kız ve 95 erkek olmak üzere 190 kişilik kapasiteye sahiptir. Fiilen kalan 21 kız ve 21 erkek olmak üzere 42 kişidir. Sayılardan da anlaşılacağı üzere iki okulumuzun pansiyonunun Atatürk YBO da birleştirilmesi durumunda dahi pansiyonumuz tam olarak dolmamaktadır. Bu nedenle SPK YBO Pansiyonunun Atatürk YBO Pansiyonuna taşınarak birleştirilmesi kamu kaynaklarının etkililiği, verimliliği açısından daha uygun olduğu görüşüne varılmıştır. Birleştirme kararından Atatürk YBO Pansiyonunun tercih edilmesinin iki önemli nedeni vardır.

Birincisi Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın, fiziki olarak daha iyi imkanlarda , deprem yönetmeliğine göre yapılmış yeni ve güvenilir binalarda barınmasını istemekteyiz.

İkincisi SPK YBO pansiyon kapasitesi kız öğrencilerimiz için yetersiz kaldığı görülmektedir.

Bu amaçla yurt kapasitesi daha yüksek ve binası daha yeni olan Atatürk YBO da pansiyonların birleştirilmesi ile ilgili Müfettiş incelemesi devam etmekte olup sonuçlandığında birleştirme işlemi gerçekleştirilecektir.

Hiçbir öğrencimiz pansiyondan çıkarılarak mağdur edilmeyecektir. SPK YBO pansiyonunda kalan öğrencilerimiz Atatürk YBO pansiyonuna yerleştirilecektir. Velilerimiz ve öğrencilerimizin doğru ve sağlıklı bilgilendirmeleri adına bu açıklama yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ